Bladpersilja ’Gigante d´Italia’

35,00 kr inkl.moms

Persilja med släta blad som gör den mycket dekorativ.

2 i lager

Beskrivning

Ekologiskt frö. Persilja med släta blad som gör den mycket dekorativ. Skörda blad vid behov och långt in på hösten. Plantan övervintrar, åtminstone i södra delen av landet. Ger då tidig skörd år 2, innan den går i blom. Går bra att frysa. Trivs i en näringsrik och väldränerad jord. Vattna vid torka.

Vår – Spring
Så inomhus i krukor för senare utplantering eller direkt på växtplatsen tidigt på våren. Det kan ta lång tid för persilja att gro, håll sådden fuktig. Skörda blad för blad, det växer ut nya under hela säsongen.

Sommar – Summer
Så utomhus direkt på växtplatsen. Det kan ta lång tid för persilja att gro, håll sådden fuktig. Skörda blad för blad, det växer ut nya under hela säsongen.

Höst – Autumn
Så inne i krukor för plock av blad under vintern. Behöver växtbelysning. Persilja kan sås ute på hösten, men då fröerna tar lång tid på sig att gro utvecklas endast mycket små plantor. Större plantor övervintrar bättre för tidig skörd våren därpå. Växten går i blom efter vintern.

Vinter – Winter
Så inne i krukor för plock av blad under vintern. Behöver växtbelysning. Går också bra att kallså, görs med fördel i kruka. Gror då på våren.