Plattgang-i-gras

Jag hjälper dig som privatperson eller företag med trädgårdstjänster, såsom rådgivning, skötsel eller design av din utemiljö.  Butik i orangeriet & e-handel med försäljning av trädgårdstillbehör och trädgårdsdetaljer & inredning i rustik känsla.

Läs mer om mina tjänster, eller kontakta mig direkt för dina frågor och funderingar

Trädgårdsrådgivning

Behöver Du inspiration, ett bollplank eller konkreta råd hur en viss del av Din trädgård ska ändras för att bli trevligare eller nå en viss funktion? Det är du som styr vad du vill ha hjälp med.

Läs mer här

Trädgårdsdesign

Jag designar din trädgård och tillsammans går vi igenom vilket designpaket som du är i behov av.  Det finns flera olika möjligheter och innehåll. Vill du endast få en struktur och rumsindelning och sedan göra det mesta av planeringsjobbet själv, passar det lilla paketet dig. Eller om du behöver illustrationsskisser, växtlista och utförliga planteringsplaner samt hjälp med växtkompositioner, materialval och detaljritningar, så passar det kompletta designpaketet bäst. 

Läs mer här

Trädgårdsskötsel

Jag utför trädgårdsarbete till både företag och privatpersoner. Om du är privatperson kan du nyttja RUT-avdraget, vilket innebär att halva arbetskostnaden dras av. Du som kund behöver inte göra något, utan jag ansöker om ersättningen hos Skatteverket. Från januari 2024 är priset för skötsel med RUT-avdrag 335 kr/timme.

Läs mer om skötselarbeten här

Vanliga frågor & svar

Självklart! En trädgårdsdesign anpassas efter ditt behov, och du betalar bara för den tid jag beräknar att det tar att göra ditt designförslag.

Det är perfekt att ha ett färdigt design-underlag till entreprenören. Jag hjälper er ta fram de skisser eller ritningar ni behöver. Det kan vara t ex, illustration, markplaneringsplan, planterings-och utrustningsplan och växtlistor mm. Sedan är allt färdigt så de kan lämna pris på jobbet. Jag kan även projektleda ombyggnationen till er.

Jag tar hjälp av en underkonsult till dessa uppdrag. Då utgår man efter min illustrationsskiss som du och jag först kommit överens om.

Javisst det går bra! Jag kan ta enstaka uppdrag, men vill du vara säker på att hinna få hjälp är det bra att höra av dig i god tid

Det är inga problem. Jag utför både växtförteckningar, planteringsplaner och dessutom köper jag in växter till bra priser! Ni får de levererade och jag kan även hjälpa till med plantering om ni önskar. 

Det är precis därför du ska ta hjälp av en professionell trädgårdsmänniska! Som landskapsingenjör kan jag lotsa dig på rätt spår, så din nya trädgård passar både din kunskap och dina önskemål. Vi hittar en design som gör din trädgård så lättskött som du vill och ändå kan du få en mysig trädgård!

Du kan boka in en rådgivning, så ser vi vad som kan tillsättas. Ibland behövs bara några nya ögon och lite inputs. Jag har även sinne för små detaljer, kanske finns något i min butik.

Behöver du hjälp med din trädgård, kontakta mig här

Ibland är det ett enkelt råd, ibland ett designförslag. Ingen fråga är för liten eller för konstig. Vi hittar en lösning på ditt problem!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM @etage_tradgard