Hur väljer jag storlek på min ARS sekatör?

Det är viktigt att ha en sekatör som ligger bra i handen och som man kan öppna tillräckligt så det går att få optimal klippning av sina grenar och kvistar. Därför kan du här lätt se din storlek så du kan köpa en sekatör online. Här är en bildbeskrivning:

Att välja mellan en ok sekatör eller en riktigt bra?

Att ha bra och skarpa redskap när du jobbar i trädgården är A och O, som man säger för att beskriva något viktigt. Vet du varför? Jag ska förklara med de kunskaper jag har….

Att inte ha några verktyg alls är riktigt hämmande för trädgårdsarbeten. Att låna av grannen eller föräldrar är inte alltid det optimala, även om det är ett billigt alternativ. Men helt plötsligt när du vill ha ett specifikt verktyg eller redskap så vill alla andra också använda det. Eller scenariot att ett gammalt redskap som egentligen sett sina bästa dagar helt plötsligt går sönder när just du använder det. Då är du tvungen att ersätta det mot ett nytt vilket hör till god ton, och då får du inte ens det för dig själv. Nej, så därför är det väl ett ypperligt läge att se till att du själv har ett redskap till ditt trädgårds-år!

Tex en sekatör av riktigt bra kvalitet. Typ märket ARS, som jag börjar sälja nu 1:a april! OBS – Inget aprilskämt!

Beskärningsteknik

Jag tänker inte gå in på beskärningsteknik i detta inlägg, i iallafall inte grundligt. Men vi alla vet nog och förstår att med fel teknik och fel redskap kan växterna helt enkelt bli fulare och mer skadade än innan, av ingrepp som kunde utförts på annat korrekt sätt. Att ha oskarpa sekatörer som ”slirar” på grenarna och närapå sliter av dem är bland det sämsta. Det orsakar inte bara en fulhet av växten utan det förvärrar och förlänger läkeprocessen av snittet. Dessutom är det ofta ett utsatt parti för insektsangrepp och grogrund för röta mm.

Att ha ett ok verktyg, som är hyfsat skarpt men lite klent tillverkat, fungerar såklart ett tag. Men efter ett antal klippningar eller antal grenar, så kommer det tyvärr att haverera. Så det är sant det man säger; att man får det man betalar för. Kvalitet kostar lite mer. Å andra sidan är det mer hållbart. Och det vill man ju att det ska vara i dagens slit o släng-samhälle. Vi tänker mer på hållbarhet.

Bra verktyg är även idealiskt för större grenar. Om du ska såga av slyskott eller utföra trädbeskärningar, behöver du en såg du kan hantera. Själv har jag inget motorsågskort trots jag jobbat i branschen i 17 år. Men kanske är jag lite för feg för det, eller respekt som jag säger. Jag har faktiskt lyckat klippa mig i benet med en elektrisk häcksax, haha… så jag överlåter den stora trädavverkningen till mannen. Men jag måste och vill jobba själv med trädbeskärning och grensågning osv. Så därför använder jag en handsåg.

Och det ska gå fort och kännas lätt när jag beskär. För jag har inte kraften och vill inte heller få värk efter min insats, vilket jag lätt kan få pga en viplasch-skada som gör sig påmind då o då. och jag vill ha den med mig och tillgänglig under min trädgårdsdag. Det kan jag med min hopfällbara såg från ARS. Den säljer jag också fr.o.m den 1/4. Det är alltså inte något säljare bara hittar på, för att sälja sina produkter. Det är alltså dina växters anatomi som vädjar till dig om du vill värna om dina fina växter.

Här är lite fler av produkterna som jag har tagit hem och med försäljningsstart 1 april. Det går inte att se dem i webbshoppen ännu, men vid midnatt, alltså 00.00 den 1/4. Skynda klicka hem din produkt. Jag har inte köpt på mig ett jättelager. Mellan den 1-5 april kör jag ett lanseringserbjudande så vill du fynda, häng på låset då. Sedan säljs de till ordinarie pris. Kanske har du en rabattkod eller VIP-erbjudande? Passa på att använda den!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM @etage_tradgard